Tervetuloa Turkuun!

Turun Aurajokiranta tarjoaa kävijöille elämää, kulttuuria ja tunnelmaa. Hotelli Marina Palace sijaitsee kauniin Turun Aurajokirannan varressa. Seuraavat Turku-tutuksi vinkit sijaitsevat hotellilta vain kävelymatkan päässä. 

Walo Rooftop Bar
Kokemisen arvoinen kattobaari kaupungin parhailla näkymillä. Tutustu Turkuun ylhäältä päin ja ihastu.
Sijainti Wiklund tavaratalon katolla ja uudistetun Turun kauppatorin laidalla.

Turku kävelykatu
Yliopistonkatu on yksi Turun vilkkaimmista kaduista ja siellä sijaitsee kauppakeskus Hansakortteli, Stockmann tavaratalo sekä lukuisia myymälöitä. 

Kirkkopuiston terassi
Usean ravintolan ulkoterassialue historiallisen Turun tuomiokirkon kupeessa.

Panimoravintola Koulu
Koe nostalginen aikamatka vuosikymmenien takaa. Uusrenessanssia edustavan entisen tyttölyseon tiloissa toimii nykyään ravintolapanimo. Vieraile ja siemaile vuonna 1889 rakennetussa talossa. 

Café Qwensel kahvila
Koe 1700-luvun kiireetön kahvilamiljöö Turun vanhimmassa puutalossa Apteekkimuseon yhteydessä.

Turku kauppahalli
Tunnelmallinen ja perinteinen kauppahalli jo vuodesta 1896 jossa myös ravintoloita ja kahviloita.
Avoinna maanantai-lauantai. 

Mikaelin kirkko
Turun tuomiokirkon varjoon jäänyt upea uusgoottilainen kirkkorakennelma vuodesta 1905. Sijainti Puistokatu 16, trendikkäässä puutalokortteli Port Arthurin kaupunginosassa.

Kakola Spa kylpylä
Tasokas kylpylä ja monipuolinen saunamaailma, joka sijaitsee uniikissa ympäristössä entisen Kakolan vankilan läheisyydessä.

Luostarinmäen museokortteli
Turun palosta vuonna 1827 selvinnyt puutalokortteli.

Hyppää kyytiin

Föri kaupunkilautta
Matkusta veloituksetta Aurajoen yli Suomen vanhimmalla ammattiliikenteessä olevalla kulkuneuvolla.
Aurajoen ylittää 11 siltaa ja Föri kaupunkilautta. Läntinen rantakatu 47.

Funikulaari
Ulkona kulkeva kaupunkivinohissi Linnankatu 55 – Kakolanmäki (jonne ei tule muuta joukkoliikennettä). Kyytiin pääsee molemmilta asemilta. Radan pituus on 130 metriä ja matkan kesto noin 1 minuutti, maksuton.

Föli vesibussi
Meritse kulkeva joukkoliikenteen vesibussi Aurajokirannasta (Martinsilta) Ruissaloon ja takaisin. Lähde pienelle merimatkalle ja ihastu Turunmaan lähisaaristoon. Matkan kesto Ruissaloon noin 45 minuuttia.

Jakke Jokilautta ja Aura
Aurajoen helmet Jakke Jokilautta ja Aura ovat matkustaja-aluksia, jotka kulkevat Auransillan ja Suomen joutsenen välillä ilman aikataulua. Kun odotat lauttaa pysäkillä, viittaa kädelläsi näkyvästi, jotta osaamme ottaa sinut ja ystäväsi kyytiin.

Yöruokaa

Martinsillan Grilli, Linnankatu 38
Turun katukuvaan kuuluva grilli, jonka varhaisimmat tarinat grillin olemassaolosta sijoittuvat 50-luvulle. Vain 2 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Hodarit, hampurilaiset, ranskanperunat ym.

Mantun Grilli, Olavinpuisto, 20700 Turku
Mantun grilli perustettiin Turun Olavinpuistoon vuonna 1988. Tuolloin Suomessa elettiin nousukauden loppua ja jokirannassa ei ollut vielä ravintolalaivoja ja perinteisiä grilli-kioskeja löytyi kaupungista vielä useita.

Turku tarjoaa myös runsaasti mielenkiintoisia museoita, näyttelyitä ja historiallisia nähtävyyksiä.
www.visitturku.fi 

Scroll to Top
Scroll to Top